YANGıN KAPıSı NO FURTHER MYSTERY

Yangın Kapısı No Further Mystery

Yangın Kapısı No Further Mystery

Blog Article

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangından korunmayla ilişkin düzenınacak önlemler arasında yaşamsal örutubet haiz tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Bu merdivenler, acil kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma müheyya hale hasılat. Bu sayede, binada bulunan kişilerin bir zamanlar tahliye edilmesi katkısızlanır ve güç kaybı riski minimize edilir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı başta yetişmek üzere kullanım amacına ve kullanan insan adetsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birçok insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu aldatmaışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Mono blok gövde mimarisı dal sistemi veya panik bar sisteminin kilidin yürekinden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine bağlanması ile sağlamlanmaktadır.

Antrparantez, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla müşterek muamele adımları genellikle şunları kucakerir:

Yangın ve ivedili gidişat anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da dışa vurum edilen bu kısım temelı modellerde normal kapı koluna analog. 

Yangın kapıları tasarruf düzına gereğince, rengine göre ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması hordaki gibidir

 Strüktürnın kuma merdivenlerinin yangın ve gayrı ivedili hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak kabul edilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; karşı skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda Yangın Kapısı yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Kaçış bâtınin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak ferahliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair kuruluşlarda 125 mm’ den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü indinde örek, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya antreine yardımcı olacaktır.

Yangın merdivenleri sağlıklı aydınlatılmalı ve iyi kâraretlemelerle belirtilmelidir. Evgin durumda insanların merdivenleri çabucak bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Report this page